Clasie over Van Hanegem: 'Naar zulke mensen móét je wel luisteren'

Clasie over Van Hanegem: 'Naar zulke mensen móét je wel luisteren'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 10:46di 12-02-2019 om 10:46

Jordy Clasie heeft een bijzondere band met Willem van Hanegem. Dat vertelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International, dat een speciale editie maakte ter ere van de vijfenzeventigste verjaardag van De Kromme.

"Ik woonde bij de familie Van Hanegem om de hoek en was bevriend met Boy, de zoon van Willem. Samen waren we vaak op straat te vinden, altijd maar voetballen", vertelt de middenvelder van Feyenoord aan Voetbal International. "Aan spelen bij een club dacht ik nooit, maar Boy was lid van DSK uit Haarlem en zo ben ik er ook terechtgekomen. Willem stimuleerde dat ik er ook moest gaan spelen. Je zou dus eigenlijk wel kunnen zeggen dat ik door Willem ben gaan voetballen."

In het verleden sprak Clasie regelmatig met Van Hanegem. "Met Willem praat je vooral over voetbal in het algemeen. Maar alleen door dan te luisteren, leer je al veel. Ik heb hem natuurlijk nooit in het echt zien spelen, dus ben ik hem op een gegeven moment gaan opzoeken op internet. Dan zie je Johan Cruijff en Willem samen en besef je wat voor een grote speler hij is geweest. Naar zulke mensen móét je wel luisteren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws