De Mos: 'Idealiter mag PSV bij zo'n situatie met De Jong callen zoals in hockey'

De Mos: 'Idealiter mag PSV bij zo'n situatie met De Jong callen zoals in hockey'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 11:39di 12-02-2019 om 11:39

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 11:39di 12-02-2019 om 11:39

Aad de Mos vindt dat het voetbal moet kijken naar andere sporten waar gebruik wordt gemaakt van een videoscheidsrechter. Volgens de analist had PSV'er Luuk de Jong zondag zelf de mogelijkheid moeten hebben een 'call' te doen.

Dat stelt De Mos in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het voetbal moet kijken naar andere sporten, waar niet te pas en te onpas zo'n 'VAR-gebaartje' wordt gemaakt", stelt hij. "Idealiter zou PSV bij zo'n situatie met Luuk de Jong zondag mogen callen zoals in het hockey. Daar is ook nul discussie."

Na afloop van FC Utrecht - PSV was er de nodige discussie over twee 'strafschopmomenten'. Eerst werd De Jong tegen het gras getrokken, maar besloot scheidsrechter Pol van Boekel niet naar de beelden te gaan kijken. In de slotfase leek Denzel Dumfries een overtreding te begaan op Simon Gustafson, maar oordeelde Van Boekel - dit keer wel na het zien van de beelden - dat er van een strafschop geen sprake was.

De Mos vindt dat er een eindverantwoordelijke videoarbiter moet komen. "Nu nemen arbiters een loopje met de videoscheidsrechter. Van Boekel weigerde het zondag gewoon. De VAR kan het veel beter zien, waar een scheidsrechter te vaak heeft dat hij het niet wil of kan zien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws