Swart legt vinger op zere plek in aanloop naar Real: 'Dat mist Ajax op dit moment'

Swart legt vinger op zere plek in aanloop naar Real: 'Dat mist Ajax op dit moment'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 17:00di 12-02-2019 om 17:00

Sjaak Swart stelt dat Ajax als team moet opereren als de Amsterdammers een resultaat willen halen tegen Real Madrid. De formatie van Erik ten Hag is de tweede seizoenshelft beroerd begonnen en woensdag wacht De Koninklijke in de Champions league.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

"Je moet als team spelen. Alleen als team kun je winnen. Cruijff had bij ons ook het hoogste woord, maar moest wel ons eromheen hebben om het team te vormen", aldus Swart in gesprek met VoetbalPrimeur. "Dat mist Ajax op dit moment. Voor de winterstop was dat veel beter."

Waar de vormdip van Ajax precies vandaan komt, weet Swart niet. "Dat zijn dingen in de sport... dat weet niemand. Je ziet het ook bij anderen. (...) Dat gebeurt, daar kun je niks aan doen." Mister Ajax verwacht woensdagavond een ander Ajax dan de afgelopen weken. "Gewoon meteen bij de strot pakken en dan heb je misschien geluk. Real Madrid heeft ook die uitslagen gezien, die denken ook: dat is voor ons een eitje. Dat kan ook, hè. Dat Real Madrid denkt: die wassen we even tussendoor. Daar moet je tegenin."

Bekijk hieronder de volledige special rond Ajax - Real Madrid, waarin ook Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt en voormalig Real Madrid-speler Royston Drenthe aan het woord komen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws