'Ik zie geen functie voor hem bij Feyenoord, op een gegeven moment is het klaar'

'Ik zie geen functie voor hem bij Feyenoord, op een gegeven moment is het klaar'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 16:48di 12-02-2019 om 16:48

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 16:56di 12-02-2019 om 16:56

Willem van Hanegem gaat vrijwel zeker nóóit meer een officiële functie bekleden bij zijn grote liefde Feyenoord. Dat zegt Kees Jansma, die al decennia goed bevriend is met De Kromme. 

"Regelmatig wordt zijn kritische houding jegens Feyenoord verkeerd geïnterpreteerd. Alsof hij uit zou zijn op een baantje in De Kuip. Terwijl hij juist zo kritisch is vanwege zijn liefde voor die club", vertelt Jansma in gesprek met Voetbal International. "Willem wil niets liever dan dat het Feyenoord goed gaat. Maar als er dingen in zijn ogen niet goed gaan, dan benoemt hij dat. Zonder omwegen."

"Als je het mij vraagt, zie ik geen officiële functie meer voor Willem bij Feyenoord. Op een gegeven moment is het klaar. (...) Hij is het boegbeeld van de club en de held van Rotterdam. Met zijn vrijgevochten geest moet hij vooral zijn club blijven analyseren. Dat doet hij uitstekend."

"Als ik bij Feyenoord werkzaam zou zijn, zou ik er alles aan doen hem op zijn gemak te laten zijn als hij op de club is. Ook al zal hij daar zelf nooit om vragen. Willem is in alles een voetbalicoon, behalve in zijn bescheidenheid."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws