Steun uit Real Madrid-kamp voor Onana: 'Cruciaal voor de ontwikkeling van Ajax'

Steun uit Real Madrid-kamp voor Onana: 'Cruciaal voor de ontwikkeling van Ajax'

12-02-2019 18:58
29

Thibaut Courtois heeft voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax beelden bekeken van collega André Onana. De doelman van Real Madrid neemt het op voor de Kameroener, die zaterdag flink in de fout ging tegen Heracles Almelo.

"Onana heeft de laatste tijd wat pech gehad. Dat is het risico wanneer je bij een club speelt die altijd wil opbouwen van achteruit", citeert Voetbal International de Belg op de persconferentie. "Dat gaat soms een keer mis, maar ik vind Onana een geweldige keeper die cruciaal is geweest voor de ontwikkeling van dit Ajax."

"Ajax heeft een zeer goede ploeg met heel veel jong talent", vervolgt Courtois. "Wij zullen op onze hoede moeten zijn, zeker voor spelers als Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Ajax gaat het ons ongetwijfeld heel moeilijk maken, maar wij hebben meer ervaring en zullen alles geven. Van onderschatting is bij niemand van Real Madrid sprake."

Courtois erkent dat Real Madrid weer naar zijn topvorm toegroeit. "We verdedigen met het hele team en vallen aan met het hele team. Dat doen we met heel veel discipline, dat is onze grootste kracht. Real Madrid hoort alles te winnen. Wij willen de Copa del Rey winnen, kampioen worden en de titel pakken in de Champions League."