Worstelend Fenerbahçe wint wel in Europa: Zenit Sint-Petersburg verslagen

12-02-2019 20:53
8

Fenerbahçe heeft dinsdagavond het eerste duel in de knock-outfase van de Europa League met Zenit Sint-Petersburg gewonnen. De geplaagde Turkse topclub was op eigen veld met 1-0 de baas.

Fenerbahçe worstelt ook na het ontslag van trainer Phillip Cocu nog altijd in de Süper Lig, maar is nog wel actief in Europa. Zenit moest in Istanbul zijn meerdere erkennen in Fener. De enige goal van de wedstrijd viel al na twintig minuten. Islam Slimani kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop en vond het net. Doordat Robert Mak namens de Russen een strafschop miste kort voor rust, bleef het daarbij.

Fenerbahçe moet nu de return op 21 februari nog zien te overleven. De Turkse grootmacht staat in de nationale competitie nog altijd op een teleurstellende veertiende plaats. Vrijdag werd nog met 1-0 verloren van Kayserispor, een andere laagvlieger.

De andere heenwedstrijden in de zestiende finale van de Europa League worden allemaal donderdagavond gespeeld.