Rampavond voor Manchester United: Paris Saint-Germain te sterk op Old Trafford

12-02-2019 22:57 Laatste update: 13-02-2019 09:46
50

Paris Saint-Germain staat met een been in de kwartfinales van de Champions League. De veel sterkere Fransen boekten op Old Trafford een comfortabele overwinning op een inspiratieloos Manchester United: 0-2.

PSG reisde zonder Neymar en Edinson Cavani af naar Engeland, maar de ploeg van Thomas Tuchel kon het ook zonder de twee sterren. De Duitser koos voor Kylian Mbappé als diepste spits en voor Angel Di Maria en Julian Draxler aan de zijkanten. PSG was de hele wedstrijd de betere partij, al creërde de ploeg in de eerste helft te weinig kansen. De grootste mogelijkheid was voor Mbappé, die knap wegliep bij zijn tegenstanders, maar oog-in-oog met David De Gea in het zijnet schoot.

United kon daar amper iets tegenoverstellen. De nummer vier van de Premier League was vaak slordig aan de bal en ook het creëren van kansen was geen sinecure. De eerste helft werd niet gekenmerkt door het aantal kansen, maar door het agressieve spel van beide ploegen. Scheidsrechter Daniele Orsato deelde in de eerste 45 minuten maar liefst vijf keer geel uit: twee keer aan United, drie keer aan PSG.

PSG gaf vroeg in de tweede helft gas. Dat betaalde zich uit in de 53e minuut. Een corner van Di Maria werd van dichtbij binnengetikt door de volledig vrijstaande Presnel Kimbembe, die kort daarvoor sollicteerde naar zijn tweede gele kaart: 0-1. Nadat Dani Alves een grote kans op 0-2 onbenut liet, maakte Mbappé niet veel later alsnog de tweede Franse treffer. Een sublieme aanval over links werd op aangeven van Di Maria afgerond door de bij vlagen ongrijpbare Mbappé, die te snel was voor zijn twee directe tegenstanders. Mbappé kon daarna nog de 0-3 maken, maar vond De Gea op zijn weg.

United gaf niet thuis en kwam ook in de tweede helft amper tot kansen. PSG gaf een masterclass verdedigen en maakte alle Engelse aanvallen onschadelijk. In de slotfase werd Paul Pogba nog van het veld gestuurd nadat de Fransman zijn tweede gele kaart kreeg. Het maakte de rampavond voor United compleet. De return is over drie weken in het Parc des Princes.