'Ik ben best dik en heb veel spieren, dus laat ze allemaal maar op mij vuren'

'Ik ben best dik en heb veel spieren, dus laat ze allemaal maar op mij vuren'

13-02-2019 07:13
19

Leonid Slutsky weet dat hij verantwoordelijk is voor de tegenvallende resultaten en het magere spel bij Vitesse. Toch weet de Russische trainer zich gesteund door zijn landgenoten in het bestuur bij de Arnhemmers, die achter hem blijven staan.

Valeri Oyf, die clubeigenaar is bij Vitesse, haalde de Russische trainer persoonlijk binnen en zal zijn protegé blijven beschermen. "Ik heb inderdaad een goede relatie met de clubeigenaar, we spreken elkaar elke dag", geeft Slutsky in gesprek met De Telegraaf toe. "Maar uiteindelijk doet dat er niet toe. Je zult altijd moeten presteren."

"Voor elke trainer in de wereld geldt dat je resultaat moet halen", maakt de Rus duidelijk. "En lukt dat niet, dan vlieg je er op een gegeven moment uit. Hoe goed je relatie met een clubeigenaar ook is.”

"Ik ben de leider, de oudste van iedereen en ik moet alles doen om de spelers te steunen in een heel moeilijke situatie. Er is veel druk en dat is niet goed voor de spelers. Ik ben een coach die altijd probeert om druk bij de spelers weg te halen en naar zichzelf toe te trekken. Ik ben best dik en heb veel spieren, dus laat de pijlen maar op mij afgevuurd worden. Ik weer ze wel af."