'Wanhoopspoging PSG voor De Jong: Overmars en Dursun platgebeld en blanco cheque'

'Wanhoopspoging PSG voor De Jong: Overmars en Dursun platgebeld en blanco cheque'

13-02-2019 07:27 Laatste update: 07:42
61

Een 'wanhopig' Paris Saint-Germain heeft eerder dit jaar nog een ultieme poging gedaan om Frenkie de Jong en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun te overtuigen van een transfer naar Parijs. Dat schrijft Mundo Deportivo woensdag. PSG bleek volgens de krant bereid om héél ver te gaan voor de 21-jarige middenvelder. 

Toen de Franse grootmacht in de gaten kreeg dat De Jong zijn zinnen had gezet op een overstap naar Barcelona, gooide de clubleiding op het laatste moment álles in de strijd om hem alsnog over te halen. Technisch directeur Antero Henrique belde Marc Overmars en Dursun plat, weet Mundo Deportivo, en kwam met een uiterst verleidelijk aanbod: voor De Jong lag in Parijs een blanco cheque klaar. De Ajacied en zijn zaakwaarnemer mochten zelf een salaris invullen. 

Henrique drong er bij De Jong óók op aan dat er bij PSG sowieso een basisplaats voor hem was weggelegd. Vanwege het overschot aan middenvelders in Camp Nou, was en is dat in zijn ogen bij Barça nog maar de vraag. Een allerlaatste 'wanhoopspoging' van PSG, zoals Mundo Deportivo het in een reconstructie beschrijft, mocht echter niet baten. Op woensdag 23 januari werd de megatransfer van De Jong naar Barcelona wereldkundig gemaakt. Ajax incasseerde 75 miljoen euro voor de international.