'Verbazing bij clubs in Eerste Divisie, pogingen van Ajax en PSV zijn 'niet chic''

'Verbazing bij clubs in Eerste Divisie, pogingen van Ajax en PSV zijn 'niet chic''

13-02-2019 07:47
174

De oproep van PSV-trainer Mark van Bommel en zijn collega-oefenmeester Erik ten Hag van Ajax heeft tot verbazing geleid in de Keuken Kampioen Divisie. De trainers van de twee topclubs in Nederland willen de regelgeving aanpassen.

Van Bommel zou graag zien dat de leeftijdsgrens van 23 wordt verhoogd en dat spelers die in de wedstrijdselectie van het eerste hebben gezeten alsnog bij Jong PSV mee kunnen doen, schrijft Voetbal International. Ten Hag wil een van een blessure terugkerende speler (bijvoorbeeld Joël Veltman, red.) mee kunnen laten spelen bij Jong Ajax.

Achter de schermen is volgens het weekblad echter 'met verbazing gereageerd' op de uitlatingen van beide trainers. De huidige regelgeving is namelijk ingevoerd om clubs uit de Keuken Kampioen Divisie tegemoet te komen, die klaagden over competitievervalsing.

Deze zomer werd er een compromis gesloten. Dat compromis behelsde striktere regelgeving en een leeftijdsgrens. Dit besluit werd volgens VI genomen met een ruime meerderheid van stemmen. Veel clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zouden het nu niet chic vinden dat Ajax en PSV na de democratische gang van zaken toch weer proberen om de beslissing aan te vechten.