'Voor mij is De Jong de beste speler met wie ik ooit heb samengespeeld'

'Voor mij is De Jong de beste speler met wie ik ooit heb samengespeeld'

13-02-2019 11:15
60

Pelle Clement noemt Ajax-middenvelder Frenkie de Jong de beste speler met wie hij ooit heeft samengespeeld. De middenvelder van PEC Zwolle speelde bij Ajax samen met De Jong in een periode dat laatstgenoemde nog geen 75 miljoen waard was en een transfer naar FC Barcelona had afgedwongen.

"Ik vind het een fantastische speler", vertelt Clement in de podcast van De Derde Helft. De middenvelder van PEC Zwolle kon toen al zien dat De Jong de potentie had om een grote speler te worden. "Hij heeft zich nu nog veel beter ontwikkeld dan toen ik met hem heb samengespeeld. Maar ik kon op die leeftijd wel al zien dat hij een hele grote kón gaan worden."

"Dan spelen er natuurlijk altijd nog bepaalde dingen mee die bepalen of het er ook zo uit gaat komen", vervolgt Clement. "Dat heeft voor hem fantastisch uitgepakt. Daar heeft hij zelf keihard voor gewerkt." Wat de PEC-middenvelder betreft is De Jong de beste voetballer met wie hij ooit samenspeelde. "Ja, voor mij wel", antwoordt hij bevestigend.

Beluister hier op Apple Podcast
Beluister hier op Spotify

Beluister op Soundcloud

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In De Derde Helft-podcast delen Titus, cultheld Koen 'Snijboon' en de broers Gijs en Tim hun eigen kijk op de Eredivisie en Champions League. Heel serieus nemen ze zichzelf niet. Met hun snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten brengen ze de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie naar je oorschelp. Borrelpraat deluxe. Luister nu de nieuwste aflevering!