FC Utrecht haalt speler op bij PSV: 'Een complete middenvelder'

FC Utrecht haalt speler op bij PSV: 'Een complete middenvelder'

13-02-2019 10:06 Laatste update: 15:52
54

FC Utrecht heeft zich versterkt met middenvelder Davy van den Berg. De negentienjarige jeugdinternational komt over van PSV en sluit aan bij Jong FC Utrecht.

Dat hebben de Domstedelingen gemeld via de officiële kanalen. Bij FC Utrecht tekent Van den Berg een contract voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar, met ingang van 1 juli 2019. Van den Berg speelde sinds 2008 in de jeugdopleiding van PSV.

De middenvelder traint tot de zomer al wel mee met Jong FC Utrecht, maar mag pas vanaf 1 juli in actie komen voor de ploeg. "Davy is een box-to-boxmiddenvelder", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "Hij beschikt over goede technische vaardigheden en goede passing. Een complete middenvelder, die zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten bezit."

"Ik ben superblij met deze nieuwe stap", reageert de middenvelder. "Ik ben een voetballer die linksbenig is. Mijn favoriete positie is links op het middenveld. Verder kan ik op alle posities op het middenveld spelen. Ik heb een goede pass in de benen en speel graag vooruit, heb een individuele actie als het moet. En ik hou ook wel van een stevige tackle."

Van den Berg heeft als doel zo snel mogelijk uit te groeien tot een vaste waarde in de hoofdmacht. "Ik ben in eerste instantie gehaald voor Jong Utrecht. Ik hoop daar ervaring op te doen en van daaruit zo snel mogelijk aan te sluiten." 

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Van den Berg niet meer voorkwam in de plannen van PSV. De middenvelder speelde bij Onder 19, maar kreeg onder Ruud van Nistelrooij geen speeltijd. Hij was dan ook al enige tijd weg bij PSV.