Update: Inter pakt aanvoerdersband af én laat Icardi buiten wedstrijdselectie

Update: Inter pakt aanvoerdersband af én laat Icardi buiten wedstrijdselectie

13-02-2019 14:54 Laatste update: 14:51
40

Onrust bij Internazionale. Mauro Icardi is per direct aanvoerder af in Milaan. Inter meldt dat woensdag via de officiële kanalen. Doelman Samir Handanovic is de nieuwe captain van de Italiaanse topclub. 

Inter geeft geen tekst en uitleg over de ingreep. Icardi was sinds het seizoen 2015/16 aanvoerder in stadion Giuseppe Meazza. Het is al enige tijd onrustig rond de Argentijnse goalgetter. Onderhandelingen over een nieuw contract willen niet vlotten, naar verluidt omdat de salariseisen van de 25-jarige Icardi en zijn vrouw en zaakwaarnemer Wanda exorbitant hoog zijn. 

Wedden

Meer odds

In de voorbij transferwindows werd Icardi, oud-speler van Sampdoria en FC Barcelona, gelinkt aan onder meer Real Madrid en Juventus. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot medio 2021.

Onlangs kwam hij zelf naar buiten met een statement over de situatie. 'Aan al mijn fans die stukjes lezen van zogenaamde journalisten die dingen schrijven zonder enig idee te hebben van de waarheid, wil ik duidelijk maken dat ik pas verleng als Inter mij een correcte, concrete aanbieding doet. Pas daarna kunnen we écht over mijn contractverlenging praten.'

Inter komt donderdagavond in de Europa League in actie tegen Rapid Wien. 

Update 14.54: Het lijkt helemaal mis te zitten tussen Icardi en Inter. De Argentijnse vedette maakt geen onderdeel uit van de spelersgroep die woensdag afreist naar Oostenrijk voor het duel met Rapid Wien. Icardi ontbreekt in de negentienkoppige selectie van trainer Luciano Spalletti. Inter doet vooralsnog geen mededelingen over het ontbreken van de international.