'Donderdag vraagt iedereen bij de koffieautomaat hoe Ajax toch zo goed kon spelen'

'Donderdag vraagt iedereen bij de koffieautomaat hoe Ajax toch zo goed kon spelen'

13-02-2019 15:32 Laatste update: 15:33
58

Aad de Mos verwacht dat Ajax woensdagavond een goed figuur zal slaan tegen Real Madrid. Het gaat de Amsterdammers uiteindelijk niet naar de kwartfinale helpen, want de formatie van Erik ten Hag zal in de return heel wat spelers missen, voorspelt de oud-trainer.

Volgens De Mos maakt Ajax een goede kans als ze woensdag zonder 'nummer negen' aantreden. "Dan kunnen ze Real pijn doen", stelt hij in gesprek met NU Sport. "Sergio Ramos en Raphaël Varane zijn verdedigers die graag willen doordekken. Als Ramos zonder directe tegenstander speelt, wordt hij onrustig en gaat hij kaarten pakken. Ga er maar van uit dat hij tegen rood aan gaat zitten."

Ajax is niet al te best uit de winterstop gekomen, maar toch verwacht De Mos een sterk Ajax. "Dat is typisch Ajax: slecht spelen en de wedstrijd erna ineens top zijn. Daarnaast is Real Madrid een club die Ajax wel ligt. Donderdag zal iedereen bij de koffieautomaat vragen hoe het mogelijk is dat Ajax zo goed speelde."

Dat bij de Amsterdammers meerdere spelers op scherp staan, zal volgens de Mos wel een probleem worden. Voor verdedigers Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Nicolás Tagliafico betekent een eventuele gele kaart woensdagavond een schorsing voor de return. Ook Donny van de Beek staat op scherp. "Ajax krijgt een heel groot probleem en gaat een groot deel van de verdediging missen in Madrid", klinkt de voorspelling van De Mos. "Er zal woensdagavond een paar keer aan de noodrem getrokken moeten worden, wat tot schorsingen zal leiden."