Lof voor 'mentaal beresterke' Benzema: 'De kwaliteit druipt er vanaf'

Lof voor 'mentaal beresterke' Benzema: 'De kwaliteit druipt er vanaf'

13-02-2019 16:45
25

Rafael van der Vaart heeft lovende woorden over voor Real Madrid-spits Karim Benzema. De aanvalsleider van De Koninklijke verkeert in bloedvorm, maar is volgens Van der Vaart nooit onomstreden in de Spaanse hoofdstad.

"Karim is een goede gozer die hard werkt en niet zeurt. Je kan hem daarom ook op de bank zitten. En als die dan komt, doet hij het wel. Zo kan je overleven", aldus Van der Vaart tegenover het Algemeen Dagblad. "De kwaliteit druipt ervan af en hij heeft het altijd goed gedaan, maar toch staat hij ter discussie. (...) Als hij vanavond slecht speelt, is het weer niks."

Van der Vaart omschrijft Benzema, die het woensdagavond met Real Madrid in de Champions League opneemt tegen Ajax, als een 'heel rustige, lieve jongen'. "Mentaal beresterk en een heel goede speler. Hij is een meevoetballende spits en daar hou ik sowieso van. Hij heeft oog voor anderen en geeft ook assists. Een soort ‘9,5’. Nu Cristiano Ronaldo weg is, moet hij meer verantwoordelijkheid nemen en nu winnen ze ook met 1-3 bij Atlético Madrid. Dat is knap."