Van der Sar: Hij is achttien jaar geworden en wij kunnen 'm niet meer optillen

Van der Sar: "Hij is achttien jaar geworden en wij kunnen 'm niet meer optillen"

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 18:32wo 13-02-2019 om 18:32

Edwin van der Sar houdt een gevoel van teleurstelling en trots over aan de megatransfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Het liefst had de Ajax-directeur gezien dat de 21-jarige middenvelder nog even in Amsterdam was gebleven.

"Je wilt een zo sterk mogelijk team bouwen en dat gaat beter als de ploeg bij elkaar blijft", vertelt Van der Sar in een interview met het Franse AFP. "Maar wij zitten in een kleinere competitie; we weten dat er grotere clubs zijn dan Ajax."

"Dat een speler als Frenkie naar Barcelona gaat, komt ook door de steun die hij heeft gekregen van de trainers en de andere mensen hier. Dat maakt ons trots. Hij doet me een beetje denken aan Isco bij Real Madrid, met dat lichtvoetige, en aan Eden Hazard met zijn dribbels en de manier waarop hij tegenstanders probeert te passeren. Dat doet Frenkie ook, maar dan op het middenveld."

Eén van de Ajacieden die De Jong zal volgen in de zomer, is Matthijs de Ligt. Barça hoopt een streepje voor te hebben bij de Ajax-aanvoerder. Van der Sar: "Onze relatie met Barcelona is uitmuntend. Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu zegt soms dat Barcelona de zoon van Ajax is. Maar de zoon is de vader misschien al voorbijgeschoten. Hij is achttien jaar geworden en wij kunnen 'm niet meer optillen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws