Update: Icardi reageert op tumult met quote: 'Beter te doen alsof je dom bent'

Update: Icardi reageert op tumult met quote: 'Beter te doen alsof je dom bent'

15-02-2019 10:03 Laatste update: 10:06
19

Mauro Icardi heeft zélf besloten dat hij niet met Internazionale wil afreizen naar Oostenrijk voor het duel met Rapid Wien in de Europa League. De Argentijnse topschutter is teleurgesteld dat hij zijn aanvoerdersband moest inleveren.

"Icardi is wel degelijk opgeroepen, maar hij besloot om thuis te blijven", zegt trainer Luciano Spalletti in Italiaanse media. Eerder op de dag werd bekend dat Samir Handanovic de aanvoerdersband overneemt van Icardi. "Dat was een moeilijk besluit. Maar het is een beslissing die we namen in het belang van Inter. Mauro is teleurgesteld en voor ons was het ook lastig om dit te doen."

Spalletti wil niet te veel uitweiden over de reden van het besluit. "De laatste tijd is Mauro afgeleid door zaken om hem heen." Zo steggelt de spits al enige tijd met Inter over een nieuw contract. Hij en zijn vrouw en zaakwaarnemer Wanda Nara zouden (te) hoge eisen stellen en geen genoegen nemen met een aanbod van zeven miljoen euro, hoewel dat een verdubbeling van zijn huidige gage is.

Volgens Gianluca Di Marzio hebben die onderhandelingen echter niets van doen met de beslissing van de Nerazzurri. 'De reden dat Icardi geen aanvoerder van Inter meer is, is vanwege zijn gedrag en hoe hij omgaat met het aanvoerderschap', schrijft de Italiaanse journalist. 'De Argentijn is het soort captain dat niet veel zegt in de kleedkamer en nauwelijks zijn mond opendoet.'

'Voor deze en andere redenen heeft de club de weloverwogen beslissing genomen dat Handanovic op dit moment geschikter is voor de rol van aanvoerder', besluit Di Marzio.

Update 15/02, 10:03 uur: Mauro Icardi heeft nog niet inhoudelijk gereageerd sinds het nieuws naar buiten kwam dat zijn aanvoerdersband bij Inter is afgenomen. De Argentijn ontbrak donderdag bij de selectie van de Italianen voor de Europa League-wedstrijd tegen Rapid Wien. Op Instagram deelde hij donderdagavond wel een quote van Mark Twain. 'Het is beter je mond te houden en te doen alsof je dom bent, dan je mond te openen en alle twijfel weg te nemen'. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It's better to keep your mouth shut and appear stupid than open it and remove all doubt. “Mark Twain” 😉🤫 #MI9

Een bericht gedeeld door Mauro Icardi - MI9 (@mauroicardi) op