Ten Hag over bereidheid: 'Het is een dooddoener dat Ajax geen team is'

Ten Hag over bereidheid: 'Het is een dooddoener dat Ajax geen team is'

13-02-2019 20:48
8

Erik ten Hag hoopt met Dusan Tadic een extra middenvelder te creëren in het Champions League-duel met Real Madrid. De Ajax-trainer houdt nog rekening met verschillende scenario's bij de opponent.

"Dusan kan goed vanuit de spits spelen. Bij balverlies moet hij echt als spits spelen, maar bij balbezit moet hij uit de spits komen en twijfel gaan zaaien", zegt Ten Hag bij Veronica. "Dan moeten we hem ook gebruiken als extra middenvelder en als aanspeelpunt, waardoor we door kunnen voetballen. Donny van de Beek en David Neres moeten vooral voor de diepgang zorgen."

Volgens Ten Hag liggen daar de kansen voor Ajax. "Zij kunnen op verschillende wijze druk zetten, dus dan hebben wij ook echt een extra middenvelder nodig. Maar dan geven ze ook veel ruimte achterin weg. Daar moeten we van zien te profiteren. Als je hun opstelling ziet daarentegen, dan zie je heel veel snelheid voorin. Het zou dus ook kunnen dat ze heel laag gaan staan en in de counter komen", houdt de coach rekening met twee scenario's.

De Ajacieden kregen de laatste weken veel kritiek. Zo zou de 'bereidheid' ontbreken. "Als de bereidheid er nu niet is, dan is die er nooit meer", wuift Ten Hag dat weg. "Je speelt tegen de winnaar van de laatste drie edities. Het is niet te vergelijken met Heracles. Het is een dooddoener om het zo te bestempelen alsof het geen team was."

Ten Hag liet de Ajax-spelers beelden zien van de succesvolle groepsfase van de Champions League. "Ze zijn koninklijk, maar wij hoeven ze niet koninklijk tegemoet te treden."