Juve had voor Ronaldo andere topspits op het oog: 'Zou theater teweegbrengen'

Juve had voor Ronaldo andere topspits op het oog: 'Zou theater teweegbrengen'

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 21:46wo 13-02-2019 om 21:46

Juventus had afgelopen zomer zijn oog laten vallen op Mauro Icardi van Internazionale, maar schakelde uiteindelijk door naar Cristiano Ronaldo. Dat onthult de openhartige sportief directeur Fabio Paratici van de Oude Dame.

In de laatste weken van het vorige seizoen vond er topoverleg plaats in Turijn. "Gianluigi Buffon zou vertrekken, het team was zeven keer op rij kampioen geworden en op een schlemielige wijze uitgeschakeld in de Champions League", vertelt Paratici in La Gazzetta dello Sport.

"Ik ontmoette voorzitter Andrea Agnelli en vicevoorzitter Pavel Nedved en we waren het al snel met elkaar eens", vervolgt Paratici. "We namen ons voor iets te doen om de spelers weer te motiveren, we moesten zorgen voor een schok. Een positieve schok, waardoor Juventus een nieuw niveau zou aantikken."

Juventus richtte het vizier op een topspits. "De eerste mogelijkheid was om Mauro Icardi over te nemen van Internazionale, maar dat zou een heel theater teweegbrengen. Optie twee was Cristiano Ronaldo", aldus Paratici. Aanvankelijk waren er twijfels of de Portugese ster viel los te weken bij Real Madrid. "Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes liet echter doorschemeren dat Ronaldo zou komen als Juventus zou voldoen aan al zijn wensen."

Ronaldo maakte in juli voor zo'n 117 miljoen euro de overstap naar de Italiaanse kampioen. In 31 officiële duels was hij goed voor twintig goals.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws