IJzersterk Ajax krijgt te weinig tegen Real Madrid in kolkende Johan Cruijff Arena

IJzersterk Ajax krijgt te weinig tegen Real Madrid in kolkende Johan Cruijff Arena

13-02-2019 22:55 Laatste update: 22:55
535

Een zinderende Champions League-avond is voor Ajax in een teleurstelling geëindigd. De ploeg van Erik ten Hag speelde ijzersterk, maar moest uiteindelijk een 1-2 nederlaag slikken tegen titelhouder Real Madrid.

De Johan Cruijff Arena kolkte vanaf het eerste fluitsignaal en dat sloeg over naar de Ajacieden. De Amsterdammers begonnen furieus en zorgden meteen voor gevaarlijke momenten. De Spanjaarden deelden af en toe een speldenprikje uit, maar het was Ajax dat de klok sloeg. De eerste grote kans was voor Noussair Mazraoui, die perfect werd bediend door Dusan Tadic, maar net naast schoot.

Wedden

Meer odds

Ajax leek in geen enkel opzicht op de ploeg die de voorbije weken zo worstelde. De eerste storm ging na een kwartier iets liggen, maar de Amsterdammers bleven de bovenliggende partij. Dusan Tadic was met een schot op de paal heel dicht bij de openingstreffer en niet veel later had Hakim Ziyech de bal voor het inschieten. Het was de beste kans tot dan toe, maar de Marokkaan trof de benen van Thibaut Courtois.

In de 37e minuut leek Ajax wél op een dik verdiende voorsprong te komen. Na een kopbal van Matthijs de Ligt kreeg Courtois de bal niet onder controle, waardoor Nicolas Tagliafico kon inkoppen. De Belg werd echter gered door de VAR. Nadat de arbiter de beelden had bekeken, werd beoordeeld dat Tadic hinderlijk buitenspel stond.

Ajax kende desondanks een ijzersterke eerste helft, maar na de pauze liet Real Madrid zich meer en meer gelden. Beide ploegen drongen voorzichtig aan. Namens Ajax brak David Neres door, maar Courtois bracht redding. Na een uur kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Vinicius Junior sprintte Mazraoui eruit, dribbelde naar binnen en bediende Karim Benzema: 0-1.

Met Kasper Dolberg voor Lasse Schöne liet Ajax zich niet uit het veld slaan en een kwartier voor tijd kreeg het loon naar werken. Ziyech tekende voor de verdiende gelijkmaker, nadat Neres diep was gestuurd en goed het overzicht behield: 1-1. Real antwoordde met enkele gevaarlijke uitbraken, maar liet zich in de slotfase terugzakken. Dat bleek een succesvol recept. Drie minuten voor tijd rondde invaller Marco Asensio een voorzet van Dani Carvajal af.

De VAR keek nog even of er voorafgaand aan de goal een overtreding op Frenkie de Jong werd gemaakt, maar oordeelde van niet. Kasper Dolberg kreeg in extremis nog een enorme kans, maar het mocht niet zo zijn. Het betekende een enorme domper voor Ajax, dat op 5 maart twee uitdoelpunten moet zien weg te poetsen.