Advocaat: Tachtig miljoen? Ik denk niet dat Ajax hem voor minder laat gaan

Advocaat: "Tachtig miljoen? Ik denk niet dat Ajax hem voor minder laat gaan"

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 23:39wo 13-02-2019 om 23:39

Dick Advocaat noemt Matthijs de Ligt een van de beste centrale verdedigers van Europa. Wat de Ajax-aanvoerder moet gaan kosten weet de trainer van FC Utrecht niet. Het is volgens Advocaat wel zeker dat De Ligt een grote zak met geld op gaat leveren.

"Wat moet die kosten? Het is een van de besten van Europa, op zijn leeftijd al. Hij is zo volwassen", zegt Advocaat bij Veronica. "Tachtig miljoen? Ik denk niet dat Ajax hem voor minder laat gaan. Deze jongen kan overal terecht. Ik denk dat Spanje en Italië goed bij hem passen."

René van der Gijp denkt dat Liverpool de beste transferbestemming voor De Ligt is. "Dat zou voor het Nederlandse voetbal geweldig zijn als die gasten vijf á zes jaar naast elkaar kunnen spelen", doelt Van der Gijp op Virgil van Dijk, die er al speelt. "Dan krijg je een van de beste centrums van Europa."

"Ik vond hem minder opvallend", vervolgt Advocaat over Donny van de Beek. "Hetzelfde geldt voor De Jong, het betekent niet dat je slecht speelt. Het elftal stond goed en iedereen speelde vanuit z'n functie. Daardoor speelde de ploeg zo goed."

Van der Gijp denkt dat er niet meer in zat voor Ajax. "Wat Ajax vanavond heeft laten zien is hun limiet. Je kunt nog zeggen dat De Jong minder speelde, maar Kroos speelde ook niet geweldig. Je hebt er altijd een of twee die tegenvallen. Wat ze hebben laten zien was waanzinnig. (...) Als we ooit een keer met 4-1 of 5-1 van Madrid hadden kunnen winnen was het vanavond wel, denken ze waarschijnlijk in de kleedkamer. Zonde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws