Ten Hag beklaagt zich over VAR: 'De arbitrage zat niet mee, heel jammer'

Ten Hag beklaagt zich over VAR: 'De arbitrage zat niet mee, heel jammer'

13-02-2019 23:44 Laatste update: 23:49
94

Erik ten Hag heeft 'een beetje een dubbel gevoel' na een zinderende Champions League-wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers hadden lange tijd het betere van het spel, maar Real Madrid trok aan het langste eind: 1-2.

"Aan de ene kant ben ik super teleurgesteld, dat lijkt me duidelijk. Aan de andere kant ben ik ook trots. We hebben in alle opzichten een geweldige prestatie geleverd, die helaas niet is beloond", zegt Ten Hag bij Veronica. "We domineerden, dwongen veel kansen af, maar scoorden te weinig."

Volgens de oefenmeester ontbrak het Ajax aan geluk. "De arbitrage zat ook niet mee, dat moet je soms ook hebben. Volgens mij was ons eerste doelpunt een reglementaire goal. Dat is heel erg jammer. We zaten goed in de wedstrijd, terwijl we tegen Real Madrid speelden. Maar we hebben het op effectiviteit laten liggen."

Ten Hag weet niet goed waarom arbiter Damir Skomina de treffer van Nicolas Tagliafico afkeurde na overleg met de VAR. "Er zijn geloof ik meerdere redenen voor. Ik weet het niet. Ik heb de beelden gezien, maar ik zie niet dat de keeper onreglementair wordt aangevallen."

De 1-2 nederlaag is volgens Ten Hag ontzettend jammer. "Bij die tweede goal van Madrid maken wij eigenlijk zelf een fout. Dat is doodzonde. Zo'n fout is heel bepalend, kleine foutjes worden op dit niveau bestraft."