Ramos moet vrezen voor extra schorsing na gele kaart: 'Ik dacht er vooraf al aan'

Ramos moet vrezen voor extra schorsing na gele kaart: 'Ik dacht er vooraf al aan'

14-02-2019 07:14 Laatste update: 07:15
51

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos mist sowieso de returnwedstrijd tegen Ajax, maar moet vrezen voor een langere schorsing. De centrale verdediger stond al op scherp en pakte in minuut 89, vlak nadat de Madrilenen een 1-2 voorsprong hadden genomen, een al dan niet bewuste gele kaart.

Ramos legde na afloop van de wedstrijd tegenstrijdige verklaringen af. Tegenover de Spaanse tv verklaarde hij dat hij wel degelijk wist waar hij mee bezig was. "Dit was iets wat ik vooraf al in gedachten had, bij een gunstige stand", verklaarde hij tegenover El Chiringuito. "Het heeft niets met onderschatting van Ajax te maken, maar soms moet je dit soort beslissingen nemen."

Wedden

Meer odds

De 32-jarige captain gaf via Twitter echter een hele andere verklaring. "Ik wil graag duidelijk maken dat ik die gele kaart niet bewust heb gepakt. Het doet mij veel pijn dat ik de return vanaf de tribunes moet bekijken." Ramos verwijst in zijn tweet naar de uitwedstrijd tegen AS Roma van 17 februari 2016, toen zich een vergelijkbaar scenario voordeed. Real Madrid was in het Stadio Olimpico net op een 0-2 voorsprong gekomen, toen de centrale verdediger expres een gele kaart pakte. "Dat was een bewussie, deze niet."

Mogelijk komt de UEFA nog in actie. De Europese voetbalbond wil dergelijke acties voortaan strenger bestraffen met één wedstrijd extra schorsing. Ramos' ploeggenoot Dani Carvajal miste vorig seizoen de eerste wedstrijd tijdens de dubbele achtste finale-confrontatie met Paris Saint-Germain, nadat hij tijdens een 0-6 overwinning op APOEL Nicosia expres een gele kaart had gepakt.