Eerste reactie van Abdellaoui: 'Eén van de bloedvaten onherstelbaar beschadigd'

Eerste reactie van Abdellaoui: 'Eén van de bloedvaten onherstelbaar beschadigd'

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 08:15do 14-02-2019 om 08:15

Yassine Abdellaoui heeft een eerste reactie gegeven op de schietpartij in Amsterdam waarbij hij gewond is geraakt. Waar De Telegraaf afgelopen week sprak van een 'gerichte actie' door criminelen, laat de oud-buitenspeler weten dat de daders het eigenlijk op zijn zwager gemunt hadden.

Het incident vond plaats voor het huis van zijn zus in de Amsterdamse wijk IJburg. Abdellaoui had haar auto geleend en bezorgde de sleutels terug bij zijn zus en haar partner, vertelt hij aan EenVandaag. "Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken", haalt de oud-prof het moment terug. "Toen kwam meteen bij me op: dit is voor mijn zwager. Er zijn mensen die hem op willen ruimen." De politie laat weten dat het die mogelijkheid 'niet uitsluit'.

Abdellaoui denkt dat hij het slachtoffer was van een persoonsverwisseling. "Ik ben daar nooit rond die tijd. Ik heb nooit eerder hun auto geleend. Ze moeten hebben gedacht dat ik hem was." De gewezen buitenspeler laat in het midden of de partner van zijn zus actief is in het criminele milieu. "Hij zal op allerlei manieren zijn geld verdienen. Maar ik heb nooit het idee gehad dat als je daar aan de deur staat, dat er dan op je kan worden geschoten."

'Bot is losgekomen van mijn scheenbeen'
De oud-speler van onder meer Willem II en NAC Breda is tijdens de schietpartij flink geraakt in zijn linkerbeen en vraagt zich af of hij ooit weer zal kunnen voetballen, laat staan normaal lopen. "Het bot is daar losgekomen van m'n scheenbeen. Met een handdoek uit mijn sporttas heb ik geprobeerd het bloed op mijn been te deppen. Maar één van mijn bloedvaten is onherstelbaar beschadigd." Abdellaoui ligt nog steeds in het ziekenhui en moet het gevoel in zijn beschadigde been nog terug zien te krijgen, maar telt zijn zegeningen. "Ik ben gewoon heel blij dat ik nog leef."

Lees ook: 'Neerschieten Abdellaoui (43) was gerichte actie van criminelen'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws