Asensio maakt 'pindakaasgebaar' na goal in Amsterdam: 'Deze is voor jullie'

Asensio maakt 'pindakaasgebaar' na goal in Amsterdam: 'Deze is voor jullie'

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 08:33do 14-02-2019 om 08:33

Laatste update: donderdag 14 februari 2019 om 08:37do 14-02-2019 om 08:37

Matchwinner Marco Asensio heeft via Twitter een verklaring gegeven over zijn opmerkelijke gebaar, direct na het maken van de 2-1 tegen Ajax op woensdagavond. Tijdens het vieren van het doelpunt leek het erop alsof Asensio iets aan het smeren was. 

Dat klopt, blijkt uit een tweet die de Spanjaard met Nederlandse roots na middernacht verstuurde. 'Het doelpunt is voor jullie. #pindakaas. Blij met de zege en blij met de terugkeer naar mijn tweede thuis.'

De oma van Asensio woont in Rotterdam. De international van Spanje is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Eerder al erkende Asensio dat hij rond zijn doorbraak in de Primera Division vanuit Nederland is gepolst voor een carrière als international van Oranje. Asensio liet zich echter niet overtuigen. In 2016 debuteerde hij voor Spanje. Inmiddels heeft de aanvallende middenvelder twintig interlands op z'n naam staan.

In de slotminuten van Ajax-Real op woensdagavond tikte Asensio van dichtbij de 1-2 binnen. Over drie weken volgt in Madrid de return tussen de twee topclubs. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws