FC Utrecht raakt 'ambitieuze' trainer na acht jaar kwijt: 'Kerk, Amrabat, Venema'

FC Utrecht raakt 'ambitieuze' trainer na acht jaar kwijt: 'Kerk, Amrabat, Venema'

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 12:09do 14-02-2019 om 12:09

Laatste update: donderdag 14 februari 2019 om 12:25do 14-02-2019 om 12:25

FC Utrecht neemt afscheid van Robin Pronk. De trainer van Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, keert de club aan het einde van het seizoen de rug toe.

Pronk maakte in 2011 de overstap van Ajax naar FC Utrecht. In de Domstad begon Pronk bij Utrecht O19 en had hij sinds 2014 de beloftenploeg onder zijn hoede. Met Jong FC Utrecht veroverde hij in 2016 de titel in de Eredivisie voor Beloftenteams, wat promotie naar de Keuken Kampioen Divisie betekende.

"Ik ben FC Utrecht dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen als trainer. Ik kijk met voldoening terug op de behaalde resultaten en doorstroming van diverse jeugdspelers de afgelopen jaren, zoals Gyrano Kerk, Sofyan Amrabat en recent Nick Venema", reageert Pronk op de clubsite.

"Na een aantal seizoenen in deze functie, als trainer/coach van Jong FC Utrecht, is er voor mij een nieuwe fase aangebroken in mijn trainerscarrière. Mijn ambitie is om nu als hoofdtrainer bij een eerste elftal in het betaalde voetbal aan de slag te gaan."

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van FC Utrecht, gunt Pronk een nieuwe uitdaging. "We waren op de hoogte van de ambities van Robin en hebben dan ook na een goede evaluatie besloten dat het moment is gekomen om uit elkaar te gaan en ieder een nieuwe koers te varen."

Lees ook: FC Utrecht verrast en herenigt Jong PSV-trainer met Van den Brom

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws