'Chelsea wil 45 miljoen euro betalen, Barça in wachtkamer door De Jong en De Ligt'

'Chelsea wil 45 miljoen euro betalen, Barça in wachtkamer door De Jong en De Ligt'

14-02-2019 14:45
32

De strijd om Luka Jovic is in alle hevigheid losgebarsten. Na FC Barcelona en Real Madrid meldt ook Chelsea zich voor de trefzekere spits van Eintracht Frankfurt.

Het Duitse BILD pakt uit met het nieuws dat Jovic bovenaan het verlanglijstje van Chelsea staat. De Premier League-club lijkt snel te willen handelen en heeft een transfersom van 45 miljoen euro in gedachten. Jovic moet de opvolger worden Olivier Giroud, wiens contract na dit seizoen afloopt.

Barcelona heeft volgens BILD nog steeds de beste papieren, maar kan tot maart niet in actie komen. Het zou alles te maken hebben met de transfersom van Frenkie de Jong (75 miljoen euro) en de interesse in Matthijs de Ligt. Omdat de waarde van de Ajax-aanvoerder wordt geschat op 65 miljoen euro, kan Barça de komst van Jovic vanwege de regels rond Financial Fair Play nog niet betalen.

Jovic is dit seizoen in bloedvorm voor Eintracht Frankfurt. De 21-jarige spits is met veertien doelpunten topscorer van de Bundesliga en scoort gemiddeld één keer per 53 minuten. Hij wordt gehuurd van Benfica, maar Eintracht Frankfurt heeft een optie tot koop.