FC Emmen neemt na vijf jaar afscheid: 'Hij heeft een enorme bijdrage geleverd'

FC Emmen neemt na vijf jaar afscheid: 'Hij heeft een enorme bijdrage geleverd'

14-02-2019 17:35
10

Wim Beekman stopt per 1 maart als directeur van FC Emmen. Dat heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen. Voorzitter Ronald Lubbers gaat de functie van Beekman ad-interim invullen.

Beekman is sinds 2013 directeur van de club die dit seizoen debuteert in de eredivisie. Hij gaf destijds aan niet langer dan vijf jaar verantwoordelijk te willen zijn voor het directeurschap. Lubbers stelt dat Beekman veel heeft betekend voor de club. “Als je het moet samenvatten, dan heeft Wim een enorme bijdrage geleverd aan het FC Emmen van nu" vertelt Lubbers op de website van de club. "Mede door zijn inzet spelen we nu voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland.”

De aftredend directeur neemt afscheid met een goed gevoel. “Sinds mijn aanstelling in juni 2013 heb ik met ontzettend veel liefde en plezier gewerkt om Emmen weer op de kaart te zetten”, zegt Beekman. “De afgelopen zes jaren met alle collega’s, vrijwilligers, sponsoren, supporters en het bestuur hebben mij veel energie gebracht.”

Wat zijn volgende klus is, dat weet hij nog niet. “Tot 1 maart ga ik me nog volledig inzetten voor FC Emmen. Daarna als supporter genieten van de wedstrijden van FC Emmen en genieten van een vakantie. Dan zien we daarna wel wat er op me afkomt.”