Van de Beek baalt: 'Hadden misschien beter voor gelijkspel kunnen gaan'

Van de Beek baalt: 'Hadden misschien beter voor gelijkspel kunnen gaan'

14-02-2019 18:05
26

Donny van de Beek heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het Champions League-duel met Real Madrid (1-2 nederlaag). De Ajacied vertelt tegen Ajax Life dat de Amsterdammers het vooral in de eerste helft hebben laten liggen.

"We hadden op 1-0 of zelfs 2-0 kunnen komen", tekent Ajax Life. "Real deed misschien maar één echte doelpoging, terwijl wij drie of vier kansen krijgen. Maar Real opent de score en wij niet. Het missen van kansen werd direct afgestraft. En tegen het einde werden we wat slordig, omdat we veel energie in de wedstrijd hadden gelegd."

De 21-jarige Van de Beek denkt dat Ajax misschien te aanvallend stond opgesteld. "We hadden misschien beter voor een gelijkspel kunnen gaan, maar na de 1-2 kregen wij ook weer wat kansen. Aan de ene kant denk je: we willen winnen en de ruimte ligt er, Real is ook slordig. Maar het is ook hun kwaliteit om de ruimte te benutten die we zelf weggeven als we aanvallen. Het was heel verleidelijk om voor de winst te gaan, maar Real is net wat sluwer dan wij."

Van de Beek zag tegen Real het Ajax van voor de winterstop. "En ik denk dat dat positief is. Het moet ons een goed gevoel geven. Zo van: we kunnen het nog. Het kan niet zomaar weg zijn en dan geeft dit vertrouwen. Maar als sportman denk je anders, je kunt niet echt blij zijn omdat je gewoon hebt verloren. Dat is zuur, want daar draait het uiteindelijk om. Maar vooral over de eerste helft mogen we tevreden zijn."