Fraser neemt maatregelen bij Sparta: Kijken welke mensen de spanning aankunnen

Fraser neemt maatregelen bij Sparta: "Kijken welke mensen de spanning aankunnen"

14-02-2019 20:32
22

Sparta-trainer Henk Fraser kondigt maatregelen aan vanwege de slechte resultaten van de Rotterdammers. De Kasteelclub wacht nog altijd op de eerste overwinning van 2019. Het kampioenschap lijkt met een achterstand van elf punten op koploper FC Twente niet meer haalbaar.

Technisch manager Henk van Stee was deze week in het Algemeen Dagblad al kritisch en Fraser is dat ook, al laat hij het met minder woorden blijken. "Het is mens eigen dat als de resultaten tegenvallen, de mensen stressiger en paniekerig worden", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Er is maar een remedie en dat is wedstrijden winnen. Het is een tijd geleden dat we gewonnen hebben. Ik vind het niet meer dan normaal dat het gelukkig een beetje verandert."

Wedden

Meer odds

"Het feit is dat er hier en daar een andere keuze gemaakt zal worden", vervolgt Fraser. "Bij de een is het een tactische keuze, maar bij een ander misschien niet. Het kampioenschap hebben we verpest, maar we willen nog steeds promoveren."

"Ik ga kijken welke mensen de spanning aankunnen, wie er met tegenslagen kunnen omgaan en wie er in het heetst van de strijd het mes tussen de tanden kan nemen. (...) Het is logisch dat we moeten kijken naar iets dat het tij kan laten keren."