Rampavond voor Arsenal in Europa League, Bosz speelt gelijk, Sol debuteert

14-02-2019 20:58
23

Arsenal is op bezoek bij BATE Borisov tegen een grote domper aangelopen. De Londenaren verloren bij de Wit-Russen met 1-0 én zijn Alexandre Lacazette kwijt voor de return. De spits pakte rood door een elleboogstoot.

BATE Borisov - Arsenal 1-0
Arsenal had moeite met de Wit-Russen, die steeds net iets feller waren dan de mannen van Unai Emery. Toch kregen The Gunners de grootste kansen van de eerste helft, maar onder meer Sead Kolasinac en Lacazette waren ongelukkig in de afwerking. Tegen de verhouding in kwam BATE vlak voor rust op voorsprong. Igor Stasevich kopte in de blessuretijd een vrije trap van een ploeggenoot binnen: 1-0.

Arsenal leek in de tweede helft gelijk te maken, maar een treffer van Lacazette werd afgekeurd vanwege buitenspel. Petr Cech was daarna alert op een hard schot van Stasevich, die de 2-0 had moeten maken. Het was alles-of-niets voor Arsenal, dat niet wilde verliezen in Wit-Rusland. Kolasinac kreeg de laatste kans van Arsenal, waarna Lacazette zijn frustraties niet de baas was en rood pakte. Een paar minuten later werd er afgefloten.

Krasnodar - Bayer Leverkusen 0-0
Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz weigerde afstand te nemen van NK Krasnodar, dat thuis gelijk wist te spelen. Het flitsende voetbal in de Bundesliga kon niet op de mat worden gebracht tegen de nummer twee van de Russische Premier League. Bij Leverkusen was Julian Brandt de gevaarlijkste man, al hoefde Krasnodar weinig moeite te doen om een tegengoal te voorkomen.

In de tweede helft liet Krasnodar meer zien en kwam Leverkusen een aantal keren goed weg. Een treffer hing in de lucht, maar viel niet. De return is volgende week in Duitsland.

Olympiakos Piraeus - Dinamo Kiev 2-2
Bij Dinamo Kiev maakte Fran Sol zijn officiële debuut. De spits mocht in de basis beginnen bij zijn nieuwe club, maar scoorde niet. Ook kwam zijn ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Olympiakos Piraeus. De Grieken kwamen via Ahmed Hassan op voorsprong, waarna Vitaliy Buyalskyy er 1-1 van maakte. Nog voor de rust maakte Gil Dias er 2-1 van.

Piraeus leek met een zege af te kunnen reizen naar Oekraïne, maar een alles-of-niets-poging van Kiev werd beloond: in de allerlaatste minuut bepaalde Benjamin Verbic de eindstand op 2-2.