Lopetegui over hectische Real Madrid-transfer: 'Ik wist niet waar ik was'

Lopetegui over hectische Real Madrid-transfer: 'Ik wist niet waar ik was'

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 21:59do 14-02-2019 om 21:59

Julen Lopetegui heeft een, op zijn zachtst gezegd, hectische zomer achter de rug. Een paar weken voor het WK verlengde de toenmalig bondscoach van Spanje zijn contract bij de Spaanse bond én tekende hij bij Real Madrid.

De Koninklijke maakte het nieuws echter daags voor het eindtoernooi in Rusland wereldkundig, waarna Lopetegui werd ontslagen door de voetbalbond. "In mijn nieuwe contract was een afkoopsom opgenomen, dat vonden ze geen probleem. En toen kwam Real Madrid opeens", blikt hij terug in gesprek met de BBC.

Lopetegui neemt Real Madrid niets kwalijk qua timing. "Het zou onmogelijk en oneerlijk zijn om het een maand geheim te houden. Wij dachten dat het de beste oplossing zou zijn om open kaart te spelen en ons dan te richten op het WK." De Spaanse bond dacht er echter anders over en stuurde de trainer terug naar Spanje, waar hij meteen gepresenteerd moest worden bij Real Madrid. Lopetegui kon zijn emoties niet bedwingen tijdens het persmoment. "Ik had niet geslapen en wist niet waar ik was. Zo zat ik in Rusland met de nationale ploeg, zo begon ik ineens aan een nieuw avontuur bij Real Madrid."

De trainer kon eind oktober echter al zijn koffers pakken na een 5-1 nederlaag bij aartsrivaal FC Barcelona. "We begonnen sterk aan het seizoen, maar daarna kwam de klad erin. Ik wist zeker dat we het tij konden keren, maar ik kreeg daar helaas de tijd niet voor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws