Ajax - Real 'enorme impuls voor transferwaardes': 'Van onschatbare waarde'

Ajax - Real 'enorme impuls voor transferwaardes': 'Van onschatbare waarde'

15-02-2019 06:59 Laatste update: 08:24
60

De spelers van Ajax hebben zich tegen Real Madrid opnieuw een goede dienst bewezen met het oog op de toekomst. Dat stellen zaakwaarnemers Rob Jansen en Sören Lerby. 

Volgens Jansen krijgen transferwaardes 'een enorme impuls' van dergelijke topduels. Toch wil hij ook naar het sportieve kijken. "Van acteren op het hoogste podium ter wereld word je een betere voetballer", stelt hij tegenover De Telegraaf. "Dat Ajax tegen de grote sterren mag spelen en nog een goede kans had om te winnen ook, is hoopgevend voor het Nederlandse voetbal. We hebben een uitstekende opleiding. En dan bedoel ik in de brede zin van het woord de Eredivisie, niet alleen Ajax."

"Dit zijn voor de Ajax-jonkies wedstrijden van onschatbare waarde", vervolgt hij. "Wedstrijden als Ajax-Real Madrid zijn perfect om bevestigd te krijgen wat ze al wisten, want ze kennen de jonge talenten van Ajax natuurlijk al door en door", voegt zaakwaarnemer Sören Lerby daar aan toe.

Jansen weet dat De Ligt in de internationale markt hoog staat aangeschreven. "Matthijs heeft alle karaktereigenschappen om een heel grote speler te worden", stelt hij. "Vergeet niet dat hij al ruim twee jaar op dit niveau speelt."

Lerby erkent dat de spelers van Ajax op de transfermarkt over het algemeen meer opleveren dan leeftijdgenoten van PSV en Feyenoord. "Dat is de Ajax-bonus", stelt hij. "De opleiding staat wereldwijd hoog aangeschreven. Als je een Ajax-speler koopt, weet je dat hij een uitstekende basis heeft. Daar komt de Amsterdamse mentaliteit bij. Een Ajax-speler is mega-overtuigd van zichzelf. Die arrogantie heeft natuurlijk twee kanten. Maar in de sport komt hij goed van pas."