Klap op klap in 2018: 'Ik voelde me down, kon niet eens alleen uit bed stappen'

Klap op klap in 2018: 'Ik voelde me down, kon niet eens alleen uit bed stappen'

15-02-2019 08:03
15

Randy Wolters zat er helemaal doorheen toen hij in juli vorig jaar de binnenband van zijn rechterknie afscheurde. Niet lang daarvoor raakte zijn maatje Leon de Kogel zwaargewond bij een auto-ongeluk.

"Ik was heel emotioneel in het begin, voelde me down. Nooit eerder had ik een zware blessure gehad. Ik kon niet eens alleen uit bed stappen", vertelt Wolters in gesprek met De Stentor.

Het was voor Wolters een nieuwe klap, nadat zijn maatje De Kogel zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk. "De band tussen Leon en mij is hecht, al jaren. Zijn ongeluk heeft me diep geraakt. Hij was er zó slecht aan toe. Ik had er daarom ook veel moeite mee om hem te vertellen dat ik geblesseerd was. Wat is een knieblessure in vergelijking met wat hij heeft? Ik voelde me haast schuldig."

Volgens Wolters kon hij met De Kogel veel praten. "Via de app, maar ook telefonisch. Twee vrienden samen in de lappenmand. Het was bewonderenswaardig hoe Leon juist mij door die moeilijke fase heen sleepte. Terwijl hij kreupel lag te zijn, was hij me moed aan het inpraten."

"Ik ben echt trots op Leon. Hoe hij werkt aan zijn herstel, hoe hij zich staande houdt en hoe hij leeft voor die twee kids van hem. Ik ben blij dat 'die lange' er gewoon nog is", aldus Wolters.