'Het is fijn om zo te spelen met Dusan Tadic en Neres was ook geweldig'

'Het is fijn om zo te spelen met Dusan Tadic en Neres was ook geweldig'

15-02-2019 08:08
73

Ajax maakt dit seizoen indruk in de Champions League met Dusan Tadic als valse nummer negen. Na het duel met Real Madrid in de achtste finale (1-2) gaan er steeds meer stemmen op om die variant ook in de Eredivisie toe te passen, weet Donny van de Beek.

"Het is fijn om zo te voetballen met Dusan", zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. "En Neres was volgens mij geweldig. Maar wat wil je dat ik hier nog meer over zeg? Met Dolberg en Huntelaar hebben we ook twee goede spitsen. Met hen hebben we ook veel goede wedstrijden gespeeld. Gelukkig ben ik de trainer niet."

Erik ten Hag laat zich niet in de kaarten kijken. "We weten dat ook die manier kan werken met Tadic in de spits en Neres vanaf de flank", stelt de oefenmeester. "Al vergen tegenstanders in de Eredivisie in sommige gevallen juist ook weer een andere aanpak."

De Champions League haalt bovendien het beste in Ajax naar boven, bleek woensdag maar weer eens in de Johan Cruijff Arena. Van de Beek noemde het al schandalig dat dit niet lukt in de Eredivisie, ver weg van de spotlights van het miljardenbal. "Maar zo denk je in het veld echt niet, hoor. Het is aan ons om dat de komende weken in de Eredivisie te bewijzen."