Perez looft 'kapstok' van Ajax: 'Maar dan misschien ander soort spits nodig'

Perez looft 'kapstok' van Ajax: 'Maar dan misschien ander soort spits nodig'

15-02-2019 10:19 Laatste update: 10:52
20

Kenneth Perez staat volledig achter de beslissing van Erik Ten Hag om van Dusan Tadic de diepste spits te maken tegen Real Madrid. De Deen vraagt zich echter af of Ajax ook zo in de competitie moet gaan spelen. In de Eredivisie kiest Ten Hag voor Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar als spits. 

Tadic is in de Champions League de vaste nummer negen van Ajax. "Hij was geweldig in de spits. Hoe hij de bal vasthoudt, dat is een kapstok!", zegt Perez bij FOX Sports over het duel met Real van afgelopen woensdag.

"In zo'n wedstrijd krijg je vaak de lange bal. Hoe hij die Nacho weghield en de bal aannam op z'n borst.. Dan kun je verder voetballen en verlies je niet steeds de bal. In een wedstrijd waarin je de bovenliggende partij bent heb je misschien een ander soort spits nodig."

Perez merkte gemakzucht bij Real. "Het was te verwachten dat Real dacht dat wel los zou lopen. Ze hebben helaas net iets meer kwaliteit waardoor ze zo'n wedstrijd naar zich toe kunnen trekken."

"Zij gaan natuurlijk een kans krijgen en een goal maken", vervolgt Kees Kwakman. "Dat is natuurlijk de ellende. Het wordt tijd dat dat afgestraft wordt. Ramos die dan een gele kaart pakt omdat hij er niet bij wil zijn. Je hoopt ontzettend graag dat het na een half uur 2-0 staat."