Ajax-fans huren 'betaalbare' Boeing 737 voor Real Madrid-uit: Op de helft

Ajax-fans huren 'betaalbare' Boeing 737 voor Real Madrid-uit: "Op de helft"

15-02-2019 12:00 Laatste update: 12:50
79

Wat te doen als je met andere Ajax-fans naar de Champions League-return tegen Real Madrid wilt en liever niet de hoofdprijs betaalt voor een vliegticket? Een groep supporters huurde een Boeing 737.

De Amsterdamse bedrijven 4PM Entertainment & E&A Events hebben het vliegtuig samen gecharterd. De vlucht staat gepland voor dinsdag 5 maart om 9.00 uur en is bedoeld voor Ajacieden die naar Madrid willen. Een dag later, op 6 maart om 15.00 uur, is de terugvlucht. De tickets voor een plek in de Boeing 737 gaan voor 395 euro weg.

Waarom een vliegtuig?
"Dat hebben we vaker gedaan, zoals bij de Europa League-finale van 2017 in Stockholm. De tickets om erheen te vliegen zijn zo duur, waardoor we dachten: laten we dat betaalbaar maken voor de supporters. Niet alleen Ajacieden, maar ook liefhebbers van mooi voetbal zijn welkom. En Ajax speelt mooi voetbal - als het er tenminste uitkomt."

Hoe heb je dit geregeld?
"We boeken vaak vliegtuigen voor artiesten en werken dan samen met een maatschappij die ze regelt. Voor ons was het dus vrij gemakkelijk. Alles zit erbij: piloten, stewardessen, catering... Het is niet anders dan wanneer je normaal vliegt."

Hoe loopt de verkoop?
"We zijn op de helft. We hebben 190 tickets beschikbaar en moeten er nog 100. We verwachten het op korte termijn wel uit te verkopen. De dag na de wedstrijd kun je nog lekker uitslapen. Relaxed, toch? Je kunt er ook een wedstrijdticket bij boeken. Dan kom je uit op een totaal van 715 euro. Die gaan per twee weg, dus dan zit je naast je maatje."

Een directe vlucht van Amsterdam naar Madrid en terug is op dit moment tussen de 700 en 800 euro. De eerste ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid in de achtste finale van de Champions League eindigde woensdagavond in een 1-2 zege voor de Spanjaarden.