Blij met Koeman: Het vertrouwen van de bondscoach doet me echt goed

Blij met Koeman: "Het vertrouwen van de bondscoach doet me echt goed"

15-02-2019 12:40
18

Kenny Tete is Ronald Koeman dankbaar voor het vertrouwen in hem. De Oranje-bondscoach noemde de speler van Olympique Lyon in november 'de meest complete rechtsback' op zijn lijstje.

Die woorden waren belangrijk voor Tete. "Het vertrouwen van de bondscoach doet me echt goed", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft een grote status als trainer en ex-speler, dat maakt zijn positieve woorden over mij extra mooi. Voor een bondscoach kan het lastig zijn een speler te selecteren die weinig speeltijd heeft bij zijn club. Ook dáárom is het belangrijk dat ik sinds november weer vaak speel bij Lyon."

Tete heeft de laatste weken regelmatig een basisplaats. "Ik wil in Oranje laten zien hoe ik me in Frankrijk heb ontwikkeld", aldus de twaalfvoudig international. "Vooral in aanvallend opzicht ben ik bij Lyon een betere speler geworden. Vroeger was dat aspect van mijn spel nog weleens een kritiekpuntje. En verdedigend ben ik gegroeid door het hogere niveau van de tegenstanders met wie je te maken krijgt. Kortom, ik ben completer geworden."

Lees ook: Koeman: "Misschien wel de meest complete rechtsback van het hele lijstje"