'Mino Raiola zei: als je vijftien doelpunten maakt, koop ik een Ferrari voor je'

'Mino Raiola zei: als je vijftien doelpunten maakt, koop ik een Ferrari voor je'

15-02-2019 12:56
22

Met vier doelpunten is Thomas Lam dit seizoen de meest trefzekere verdediger van de Eredivisie. Toeval is dat niet, want de geboren Amsterdammer met een Finse achtergrond houdt van scoren.

"Als je mij de keuze geeft tussen een wereldtackle en een doelpunt, kies ik voor het doelpunt", vertelt Lam aan De Stentor. "Ik hou van scoren. In de jeugd van AZ stond ik op het middenveld en pikte ik altijd wel mijn goals mee. (...) Dat lukt dit seizoen heel aardig met vier goals."

Lam is de meest scorende verdediger van de Eredivisie. "Ja, ik hoorde het laatst. Mino Raiola, mijn zaakwaarnemer, zei aan het begin van het seizoen voor de gein: Als je er vijftien maakt, koop ik een Ferrari voor je en breng ik je naar een topclub. Ik zei dat hij dat kon vergeten. Vijftien is te veel. Misschien moet ik de penalty’s ook gaan opeisen."

'Torinstinct', dat heeft Lam naar eigen zeggen. "Ik zei toevallig laatst tegen mijn broer: was ik maar spits, dan had ik er nu al twintig in liggen. Ik hou ook van schieten. Als alle spitsen wegvallen, mag de trainer mij proberen. Geef me maar een kans. Misschien halen ze me dan nooit meer weg."