'Als wij plek drie in het vizier hebben, moeten we daar zeker voor gaan'

'Als wij plek drie in het vizier hebben, moeten we daar zeker voor gaan'

15-02-2019 14:42 Laatste update: 14:44
40

AZ jaagt op Feyenoord. Dat stelt trainer John van den Brom, die de derde plaats in de eindrangschikking van de Eredivisie niet onmogelijk acht.

"De doelstelling van AZ is om structureel bij de eerste vier van de Eredivisie te eindigen. Afgelopen weekend zijn we weer uitgelopen op Vitesse en FC Utrecht, ploegen die onder ons staan en op ons jagen. Net zoals wij op nummer drie Feyenoord jagen", aldus Van den Brom op de clubsite. "Want als wij plek drie in het vizier hebben, moeten we daar zeker voor gaan."

Het gat tussen nummer vier AZ en nummer drie Feyenoord is vijf punten. Sinds de jaarwisseling wonnen de Alkmaarders al hun wedstrijden. Van den Brom: "Nee, ik ben niet bang dat we gaan zweven nu het zo goed draait. Deze ploeg is zo ver dat ze elkaar corrigeren. Iedereen is ook bereid om elkaar te helpen. Dit is echt een team dat goed staat en weet waar het mee bezig is."

Zaterdag neemt AZ het op tegen VVV-Venlo. Mats Seuntjens is er weer bij, nadat hij vorige week verstek moest laten gaan vanwege een lichte hersenschudding. "Vanaf maandag heeft Mats elke training meegedaan. Ja, tegen VVV staat hij weer in de spits", aldus Van den Brom.