Ajacied Dolberg krijgt compliment: Een jonge speler met een grote toekomst

Ajacied Dolberg krijgt compliment: "Een jonge speler met een grote toekomst"

15-02-2019 15:29
50

De Deense bondscoach Age Hareide denkt dat Kasper Dolberg ver gaat komen in zijn carrière. Hij ziet veel potentie in de Ajax-spits, die daarom afgelopen zomer ook mee mocht naar het WK in Rusland.

"Kasper is een jonge speler met een grote toekomst", zegt Hareide tegen BT. "We hebben spelers nodig die de bal in het doel kunnen schieten. Het is belangrijk dat we meerdere aanvallers hebben die doelen voor zichzelf kunnen stellen. Dat is waarom ik hoop dat Dolberg zijn ontwikkeling voort kan zetten."

Hareide weet dat talent niet genoeg is en vraagt meer. "Zijn potentie is goed, maar het gaat ook om stabiliteit. Hij is de afgelopen tijd ook geblesseerd geweest. Ik denk dat het helpt als hij meer aan de bal komt en regelmatig gaat scoren. Dan krijg hij meer vertrouwen in zichzelf."

Hareide ziet dat de Deense spelers goed in de groep liggen bij hun clubs. "De trainers zijn blij met ze, omdat ze zo gedisciplineerd zijn. Het is belangrijk dat je spelers hebt die je kunt vertrouwen, wat geldt voor veel Deense spelers."