'Zoveel berichtjes na m'n goal tegen Ajax, ook van PSV-fans die me legend noemden'

'Zoveel berichtjes na m'n goal tegen Ajax, ook van PSV-fans die me legend noemden'

Gepubliceerd: vrijdag 15 februari 2019 om 15:31vr 15-02-2019 om 15:31

Mitchell van Bergen heeft sinds zijn overstap van Vitesse naar sc Heerenveen een bijzondere bijnaam: knakworst. Het heeft alles te maken met zijn wittebroodsweken in Friesland, waar hij voor het eerst op zichzelf woont.

Van Bergen verliet afgelopen zomer het ouderlijk nest in Oss en betrok een appartement in Heerenveen. "Ik moest ineens voor mezelf zorgen. Koken, de was doen. Dat had ik nog nooit gedaan", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Ik at die week bijna alleen maar broodjes knakworst, mijn teamgenoten noemen me nu ook de knakworst. Ach, dat hoort erbij. Dat vind ik juist mooie humor."

Inmiddels heeft Van Bergen zich opgewerkt tot basisspeler bij Heerenveen. Zijn voorlopige hoogtepunt: de goal in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Ajax (4-4) in januari. "Mijn telefoon ontplofte bijna. Ik kreeg zoveel berichtjes, ook van PSV-fans die me legend noemden", zegt Van Bergen. "Ik ben hier direct goed opgevangen. Ze zeggen dat Brabanders warm zijn, maar dat zijn ze hier ook. En Heerenveen heeft een goed plan met me."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws