Van der Velde: 'Moet de directeur van Heerenveen een stevig salaris verdienen?'

Van der Velde: 'Moet de directeur van Heerenveen een stevig salaris verdienen?'

15-02-2019 17:46
77

Riemer van der Velde bevestigt de lezing van Gertjan Verbeek dat een aantal clubiconen achter de schermen werkt aan een plan om sc Heerenveen er weer bovenop te helpen. Volgens de oud-voorzitter krijgt 'Team Riemer' echter weinig steun van de Friese club.

Van der Velde, Verbeek, Foppe de Haan en oud-bestuursleden Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Tjisse Wallendal hebben de handen ineengeslagen. Volgens Omrop Fryslân wil 'Team Riemer' vier 'denktanks' opzetten, die zich richten op financiën, voetbal, stadion en commercie. 

Van der Velde komt in gesprek met de omroep met een opvallende suggestie. "Daarnaast kunnen we ons afvragen of een algemeen directeur van Heerenveen nog een stevig salaris moet verdienen. Misschien moeten we kijken naar vrijwilligers die dat willen doen voor een kleinere bijdrage."

Verbeek is het met Van der Velde eens. "Dat het zo slecht gaat met Heerenveen heeft te maken met jarenlang wanbeheer. De herkenbaarheid en de warmte van de club zijn totaal verdwenen", stelt de oud-trainer. "Luuc Eisenga zegt dat hij door de voordeur afscheid kan nemen en dat hij de club beter achterlaat, maar het operationele verlies is gegroeid naar zes miljoen euro per jaar."

'Team Riemer' informeerde het stichtingsbestuur van de Friese club eind oktober al over de plannen. Verschillende gesprekken leverden niets op. "Ze hebben drie maanden de tijd gekregen, maar het plan staat nu in de wacht."

Lees ookVerbeek, Van der Velde en De Haan werken aan plan: 'Club reageert nauwelijks'