Update: Keizer ziet aanvoerder Nani definitief naar Verenigde Staten vertrekken

Update: Keizer ziet aanvoerder Nani definitief naar Verenigde Staten vertrekken

18-02-2019 18:02 Laatste update: 18:02
30

Trainer Marcel Keizer moet afscheid nemen van Sporting Portugal-aanvoerder Nani. De 32-jarige aanvaller maakt de overstap naar de Major League Soccer, waar hij gaat spelen voor Orlando City.

Dat melden Portugese media, waaronder Record en A Bola. Sporting besloot in te stemmen met een vertrek van Nani, omdat de oud-speler van Manchester United, Fenerbahçe en Valencia met een jaarsalaris van vier miljoen euro zwaar op de begroting drukt. Met de ruimte die vrijkomt in het salarisbudget kan de Portugese topclub alvast gaan beginnen met de planning voor volgend seizoen.

Nani speelde in de jeugd van Sporting en beleefde zijn doorbraak in het seizoen 2005/'06. Manchester United pikte hem voor 25 miljoen euro op, maar op Old Trafford kwam de vleugelspeler nooit helemaal uit de verf. Na diverse omzwervingen keerde Nani afgelopen zomer terug in Lissabon. Hij speelde dit seizoen achttien competitieduels, waarin hij zeven keer scoorde en vier assists gaf.

De Portugese international droeg ook onder Keizer de aanvoerdersband. De voorbije weken kwam hij vanwege fysieke malheur echter niet in actie. Zijn laatste optreden voor Sporting was begin deze maand in de verloren topper tegen Benfica (2-4). Nani had nog een contract tot medio 2020.

Update 18-2, 18.02 uur: Nani heeft maandag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Orlando City FC. 'Nani neemt enorm veel ervaring mee naar Orlando City. Hij is een dynamische buitenspeler die geweldig kan dribbelen en een goede voorzet heeft. Nani is een speler die wedstrijden beslist en onze aanval kan gaan leiden', reageert directeur Luiz Muzzi van de MLS-club.

Nani keerde pas afgelopen zomer terug bij Sporting Portugal, dat hem transfervrij overnam van Valencia. De Portugese international werd benoemd tot aanvoerder, maar mede vanwege zijn forse salaris stemt de Portugese topclub van trainer Marcel Keizer in met een vertrek. Nani was dit seizoen in 28 officiële wedstrijden goed voor negen doelpunten en zeven assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie