'Stellen ons nederig op en zijn Overmars en Ajax dankbaar voor gigantische deal'

'Stellen ons nederig op en zijn Overmars en Ajax dankbaar voor gigantische deal'

15-02-2019 18:40
29

De transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona levert RKC Waalwijk circa 3,7 miljoen euro op. Technisch directeur Frank van Mosselveld volgde de berichten rond de 21-jarige middenvelder van Ajax de afgelopen maanden met bovengemiddelde belangstelling.

"Want ik wist natuurlijk welke afspraken er lagen. Na zijn debuut voor Oranje werd hij neergezet als de verlosser. Dat was overdreven, maar ik dacht: laat ze het maar lekker opblazen, dat komt ons niet slecht uit", vertelt Van Mosselveld met een glimlach aan Voetbal International. "Dat wij als RKC nu mogen meedelen in een van de grootste transfers aller tijden, is heel bijzonder."

"Maar er staat nog niks op mijn rekening", vervolgt de directeur. "Ik verwacht dat we binnenkort horen hoe het geregeld is, wat de termijnen zijn en hoe het binnenkomt. We stellen ons in dat opzicht nederig op en zijn dankbaar richting Marc Overmars en Ajax, dat zij er zo'n gigantisch bedrag uitgesleept hebben is een knappe prestatie en voor ons erg prettig."

Van Mosselveld vertelde eerder al dat RKC het geld wil aanwenden voor het aanleggen van een natuurgrasmat. "Dat is een keuze voor echt voetbal, dat zou ik in de geest van Frenkie de Jong mooi vinden."