'Ik zie mij volgend seizoen zeker in Ajax 1 spelen, een speler zoals ik ontbreekt'

'Ik zie mij volgend seizoen zeker in Ajax 1 spelen, een speler zoals ik ontbreekt'

15-02-2019 19:50
57

Azor Matusiwa is vastbesloten om komend seizoen voor zijn kans te gaan bij Ajax. De twintigjarige middenvelder speelt in de tweede seizoenshelft op huurbasis voor De Graafschap.

"Ik zie deze maanden bij De Graafschap als een tussenstap", zegt de fysiek sterke Matusiwa tegen Omroep Gelderland. "Ik zal weer mijn kansen moeten afwachten, maar ik zie mij volgend seizoen zeker in het eerste van Ajax spelen. Een speler zoals ik ontbreekt misschien juist nu wel."

Matusiwa wil er eerst voor zorgen dat de Superboeren in de Eredivisie blijven. "Iedereen is positief. Vanaf het eerste moment. Ja, toen ik bij de club kwam stonden ze nog laatste. Daarom is het ook zo knap dat ze allemaal zo positief waren", stelt de middenvelder, die in rap tempo is uitgegroeid tot publiekslieveling.

Met Matusiwa steeg De Graafschap naar plek zeventien. "Ik denk dat er meer uit te halen is. Thuis moeten we eigenlijk altijd kunnen winnen met het publiek en nog heel veel punten pakken. Maar in uitwedstrijden moet dat ook een keer gaan gebeuren, want dat is nog niet gelukt. Ik denk dat wij in staat zijn om ons zelfs nog veilig te spelen."