Derksen reageert op FC Twente-statement: 'Jordania is wel degelijk geïnteresseerd'

Derksen reageert op FC Twente-statement: 'Jordania is wel degelijk geïnteresseerd'

15-02-2019 22:58
72

Johan Derksen sluit nog steeds niet uit dat FC Twente overgenomen gaat worden door voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. De Veronica Inside-analist liet onlangs al weten dat de 53-jarige Georgiër serieuze interesse heeft in de Keuken Kampioen Divisie-koploper.

FC Twente ontkende de berichtgeving in alle toonaarden. "Dat FC Twente er niets van weet, dat kan. En Jordania zal ook wel niets officieels hebben ondernomen", reageert Derksen vrijdagavond bij Veronica Inside. "Maar hij is wel degelijk geïnteresseerd. En Paul van der Kraan en Ted van Leeuwen zijn twee pupillen van hem." De twee waren werkzaam bij Vitesse, toen Jordania daar arriveerde. Van Leeuwen is sinds deze zomer technisch directeur in Enschede en Van der Kraan komt binnenkort over van FC Den Bosch, dat Jordania's zoon Kakhi binnenhaalde als eigenaar.

Derksen stelt dat Jordania senior zich wil revancheren, nadat hij in 2013 moest vertrekken uit Arnhem. "Dat zit hem nog steeds niet lekker, want hij is een trotse man. Die wil terugkomen in de voetballerij. Kleine Jordania doet het goed bij FC Den Bosch, maar grote Jordania wil een club met wat meer allure. FC Twente is een ideaal project voor hem. Dat die meneer van FC Twente (Koen Groenewold, red.) er niets van gehoord heeft, dat zou kunnen. Maar als Jordania het geld bij elkaar heeft, zal hij bij die man uitkomen."

Lees ook: FC Twente-gerucht van Derksen: 'Sinds wanneer wordt er weer gedronken op tv?'