'Schone' avond voor Beugelsdijk: 'Dus ik hoop dat hij schadevrij blijft haha'

'Schone' avond voor Beugelsdijk: 'Dus ik hoop dat hij schadevrij blijft haha'

15-02-2019 23:24
28

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk stond na afloop van de 1-0 zege op PEC Zwolle vol opluchting de media te woord. De Hagenaars maakten er niet bepaald een flitsende wedstrijd van, maar sleepten de driepunter over de streep.

Volgens Groenendijk had ADO 'een moeilijke week' achter de rug. Ook de bepalende spelers van de Hofstedelingen maakten volgens de trainer een onzekere indruk. "Daarom hebben we gekozen voor een hele compacte, verdedigende stelling. We wilden niet weer volle bak aanvallen en het deksel op onze neus krijgen", liet hij weten aan FOX Sports. "Het is misschien minder mooi, maar daar moet je soms maling aan hebben. Volgende week is iedereen dit vergeten, maar staan er wel drie punten op de teller."

Een extra heuglijk feit is de schone lei van Tom Beugelsdijk: de cultheld staat dit seizoen al op elf gele kaarten in de competitie en de beker, maar verdween vrijdagavond niet in het boekje van arbiter Joey Kooij. "Hij was er twee keer bij na de winterstop en we hebben beide wedstrijden gewonnen. Dus ik hoop dat hij schadevrij blijft", lacht Groenendijk. "Tommie in Oranje? Haha, dat gaat wat ver, maar het is wel een jongen die er altijd staat."