The Sun: Arsenal in nood sprak al met belangrijke kandidaat Overmars

The Sun: Arsenal in nood sprak al met belangrijke kandidaat Overmars

16-02-2019 07:17 Laatste update: 09:51
31

Marc Overmars heeft onlangs met Arsenal gesproken over de functie van 'director of football'. Ook AS Roma-directeur Monchi is daarvoor in beeld.

Dat meldt The Sun in Engeland. Arsenal wil zo snel mogelijk een director of football aanstellen om het seizoen te redden, nu de club op de vijfde plek staat in de Premier League en geen kampioen meer kan worden. Overmars wordt al maanden aan Arsenal gelinkt, maar heeft volgens The Sun daadwerkelijk met de club uit Londen gesproken. Arsenal is van plan om snel iemand aan te stellen.

Overmars is niet de enige op het kandidatenlijstje van Arsenal, want ook de hoog aangeschreven Monchi is in beeld. Het is niet duidelijk wie de voorkeur heeft. Arsenal doet er alles aan om zich te plaatsen voor Champions League-voetbal, want anders moet de club volgend seizoen met een veel kleiner budget werken. Onder Overmars heeft Ajax de afgelopen jaren veel geld verdiend en is er veel talent opgeleid. Ook bij Arsenal moet dat gaan gebeuren. 

De director of football is vergelijkbaar met de functie van technisch directeur. Bij Arsenal is hoofd jeugdopleidingen Sven Mislintat vertrokken, die verantwoordelijk was voor het recruitmentproces. Overmars moet orde op zaken gaan stellen in Londen.