'Verbaasde' Ramos verdedigt zich opnieuw: Gevaarlijke counter in de 88e minuut

'Verbaasde' Ramos verdedigt zich opnieuw: "Gevaarlijke counter in de 88e minuut"

16-02-2019 07:56
36

Sergio Ramos heeft opnieuw verzekerd dat hij zijn gele kaart tegen Ajax niet bewust heeft gepakt. Er is ophef ontstaan omdat de Real Madrid-captain na afloop verklaarde dat hij de kaart met volle verstand pakte zodat hij geschorst zou zijn voor de return. Daardoor begint hij met een schone lei aan de kwartfinales, mocht Real die bereiken.

"Ik ben erg verbaasd door dit allemaal", reageert Ramos tegenover Marca. "Ik wilde de overtreding maken, die onvermijdelijk was. Ik wilde geen schorsing forceren. Of ik me bewust was van de schorsing? Ja, maar ik had geen keuze. Het was een gevaarlijke counter in de 88e minuut terwijl de wedstrijd nog spannend was."

"Daarom zei ik na afloop dat ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet wist dat ik geschorst zou worden, omdat ik geen keuze had om de overtreding te maken of niet. Daarom zei ik ook dat je moeilijke beslissingen moet nemen in het voetbal."

Ramos is zeer verbaasd over de ophef en verdedigt zich. "Als ik een schorsing wilde forceren had ik dat ook in de groepsfase tegen AS Roma kunnen doen, of in de laatste wedstrijd tegen CSKA Moskou. We waren al geplaatst. Ik ben trouwens niet opgeroepen voor de wedstrijd tegen CSKA Moskou."

Bekijk ook: Ramos betrapt: Real-aanvoerder in overleg vóór gele kaart tegen Ajax